x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Italia introduce obligativitatea permisului de sănătate

Italia introduce obligativitatea permisului de sănătate

23 Iul 2021   •   09:24
Italia introduce obligativitatea permisului de sănătate

Italia introduce obligativitatea unui permis de sănătate obligatoriu din 6 august. Acesta va fi necesar în spațiile închise, scrie AFP. 

''Permisul de sănătate le permite italienilor să-şi continue activităţile, cu garanţia de a nu se regăsi printre persoanele contagioase. Varianta Delta este ameninţătoare, deoarece se răspândeşte mai repede decât celelalte variante. Îi invit pe toţi italienii să se vaccineze şi să o facă imediat''', a explicat premierul Mario Draghi. 

Acesta va trebui prezentat și la intrarea în piscine, muzee, săli de sport, teatre, cinematografe, sălile de jocuri, evenimentele sportive, concerte, spectacole, târguri, congrese. Cluburile de noapte vor rămâne închise.

Certificatul de sănătate, denumit ''permisul verde'', este eliberat după prima doză de vaccin, persoanelor vindecate după boală şi celor care au un test negativ, în ultimele 48 de ore.

Acesta a creat tensiuni în guvern, iar liderul Ligii, de extremă dreaptă, Matteo Salvini s-a manifestat împotriva unor ''opţiuni draconice, improvizate şi nemăsurate care îi privează pe majoritatea italienilor de dreptul la muncă şi la libertatea de mişcare''.

Peste jumătate din populație s-a vaccinat.

 

×
Subiecte în articol: italia