x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Italia vrea să se cureţe de romi, prostituate şi vagabonzi

Italia vrea să se cureţe de romi, prostituate şi vagabonzi

de Carmen Plesa    |    09 Sep 2010   •   00:00

Nomazii, prostituatele şi oamenii străzii - acestea par să fie principalele preocupări ale ministrului italian de Interne, Roberto Maroni, care pregăteşte un proiect de lege şi măsuri drastice care să rezolve cele trei "probleme" care ameninţă siguranţa Peninsulei. Maroni speră că va primi "binecuvântare" de la UE pentru a putea expulza rapid din Italia pe imigranţii comunitari (de exemplu românii - precizează Il Tempo) care comit infracţiuni.

Planurile ministrului italian cuprind şi accelerarea aşa-numitului plan pentru nomazi, lansat după cazul Mailat, şi inclus în pachetul de legi pentru siguranţă. Un plan pentru nomazi care pare însă să lâncezească, de trei ani, cu excepţia câtorva "răbufniri" ale autorităţilor milaneze şi a unor proaspete evacuări de tabere, la Roma. De altfel, Gianni Alemanno, primarul capitalei italiene, a anunţat după ce s-a consultat cu Maroni că aşteaptă... sprijin financiar pentru acţiunea de demolare a aşezărilor abuzive şi pentru planul care prevede înfiinţarea unor tabere de romi organizate. Şi asta după ce, în urmă cu doar câteva zile, susţinea că va evacua rapid 209 tabere abuzive existente pe teritoriul Cetăţii eterne şi va construi 10 tabere dotate corespunzător.

În ceea ce priveşte vânzătoarele de plăceri, primarul Gianni Alemanno a arătat că ordonanţa antiprostituţie nu este îndeajuns pentru a combate prostituţia. Soluţia ar fi, în opinia primarului, o lege prin care prostituţia de stradă să fie declarată infracţiune. Conform prevederilor existente în acest moment, în Italia sunt amendaţi mai degrabă clienţii decât prostituatele la care au apelat.

Referindu-se la "invadarea" Romei de romii expulzaţi din Hexagon, anunţată de ziarele franceze, Alemanno a comentat că fenomenul există, dar că "invazia" nu e atât de gravă precum cea provenită din România.
Dincolo de frontiera italiană, în Hexagon, mai mult de jumătate dintre francezi (55%) nu împărtăşesc opinia preşedintelui Nicolas Sarkozy în ceea priveşte expulzarea romilor, potrivit unui sondaj al LH2, comandat de Le Nouvel Observateur.

×
Subiecte în articol: externe