x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Iurie Leancă, desemnat premier interimar în Moldova

Iurie Leancă, desemnat premier interimar în Moldova

24 Apr 2013   •   17:31
Iurie Leancă, desemnat premier interimar în Moldova
Sursa foto: Wikipedia

Ministrul moldovean de Externe Iurie Leancă este noul premier interimar al Republicii Moldova, a anunţat marţi un purtător de cuvânt al preşedintelui, în contextul în care Vlad Filat anunţa anterior că şeful statului va desemna un premier interimar joi, relatează ProTV Chişinău.
Decretul de desemnare a lui Iurie Leancă în funcţia de premier interimar a fost semnat de şeful statului Nicolae Timofti. Înscrisul urmează să intre în vigoare începând de joi 25 aprilie, relatează serviciul de presă al Preşedinţiei.

Potrivit Preşedinţiei "Nicolae Timofti, a semnat astăzi, 23 aprilie decretul de desemnare a domnului Iurie Leancă, viceprim-ministru, ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, din data de 25 aprilie în calitate de prim-ministru interimar, până la formarea noului Guvern”.

Curtea Constituţională a admis marţi sesizarea liberalilor care au susţinut că Vlad Filat a fost desemnat ilegal în calitate de candidat pentru funcţia de prim-ministru, menţionând că după demiterea Guvernului, Nicolae Timofti era obligat să desemneze un premier interimar din rândul celorlalţi membri ai Cabinetului de Miniştri.

×
Subiecte în articol: republica moldova Iurie Leanca