x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Iurie Leancă, despre eliminarea vizelor pentru UE: "De astăzi, cetăţenii moldoveni sunt mai liberi"

Iurie Leancă, despre eliminarea vizelor pentru UE: "De astăzi, cetăţenii moldoveni sunt mai liberi"

28 Apr 2014   •   15:13
Iurie Leancă, despre eliminarea vizelor pentru UE: "De astăzi, cetăţenii moldoveni sunt mai liberi"
Sursa foto: DUMITRU DORU/EPA

Premierul Republicii Moldova, Iurie Leancă, a declarat că ziua de 28 aprilie 2014 este una istorică pentru Republica Moldova, dat fiind că aduce moldovenilor mai multă libertate odată cu ridicarea vizelor de călătorie în Europa.

"De astăzi, cetăţenii moldoveni - indiferent de etnie, loc de trai sau limba vorbită - sunt mai liberi. Pentru o ţară care în 2009 se afla în afara timpului şi a geografiei europene, faptul că peste câteva minute ne vom lua nestingherit zborul spre capitala care în prezent deţine preşedinţia Uniunii Europene este o victorie a noastră a tuturor. O victorie a tinerilor noştri, care îşi văd viitorul într-o Moldovă modernă şi europeană şi care, prin acţiunile lor de zi cu zi, prin studiile pe care le fac, contribuie la edificarea Europei la noi acasă'", a afirmat premierul Leancă.

Iurie Leancă a mai spus că această performanţă a ţării sale poate fi definită printr-un singur cuvânt - "demnitate".

"Sunt convins că fiecăruia dintre noi i s-a întâmplat să trăiască momente de jenă în procesul de solicitare a vizei ori scoţând paşaportul moldovenesc din buzunar la trecerea frontierei... Noi am dorit ca cetăţenii Republicii Moldova să nu se mai simtă niciodată inferiori faţă de semenii lor europeni, iar paşaportul albastru să devină un element de mândrie, pe care să-l purtăm prin lume cu demnitate. Acea demnitate care, susţinută cu hotărârea şi perseverenţa noastră, ne va ajuta să redevenim de jure ceea ce suntem de facto - membri ai marii familii europene. Abolirea vizelor nu este nici pe departe un sfârşit de cale - dimpotrivă, este continuarea drumului nostru spre acasă, în Europa!", a mai spus premierul moldovean, potrivit Agerpres.


×