x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe James Cameron: Cei care vor să rezolve problema din Golful Mexic sunt nişte proşti!

James Cameron: Cei care vor să rezolve problema din Golful Mexic sunt nişte proşti!

de Corina Andriuta    |    03 Iun 2010   •   00:00

Britanicii de la BP, companie care se chinuie de aproape două luni să oprească scurgerile de petrol din Golful Mexic, i-au dat cu flit regizorului James Cameron. „Acolo nu vorbim de ceva similar Avatar”, i-au spus britanicii cineastului în momentul în care şi-a oferit ajutorul în rezolvarea acestei probleme.



Reacţia celui care a turnat „Titanic” şi „Avatar” nu a întârziat să apară. Astfel, într-o conferinţă de presă care a tratat tema tehnologiei digitale, Cameron a pus tunurile pe BP: "În ultimele săptămâni am urmărit cu groază şi durere în inimă ce se întâmplă şi am văzut că aceşti proşti nu au idee ce trebuie de făcut". În acelaşi timp, notează lenta.ru, regizorul a remarcat că el cunoaşte o mulţime de "oameni foarte inteligenţi care pot lucra la adâncimi mult mai mari decât cea la care se află puţul deteriorat”. 

Pe 1 iunie, regizorul  participase, în calitate de expert,  la o şedinţă extraordinară organizată de Agenţia pentru Protecţia Mediului, EPA. În cadrul evenimentului, Cameron îşi  oferise sprijinul pentru  eliminarea scurgerilor de petrol, însă compania BP a refuzat politicos propunerea lui.

După cum menţionează sursa citată, James Cameron este considerat un specialist în filmări sub apă , dar şi în ghidarea submarinelor de la distanţă, adică cu telecomanda. Cameron a spus că “persoanele deştepte” care au fost menţionate de el nu au avut de aface cu forajul subacvatic, însă au „experienţă” de lucru pe diverse unităţi subacvatice!
În plus, potrivit regizorului, el poate oferi guvernului SUA posibilitatea observării directe a scurgerii de petorol.

Dezastrul din Golful Mexic a fost recunoscut drept  cel mai mare din istoria Statelor Unite. Acesta a fost provocat  pe 22 aprilie, după o explozie la instalaţia de foraj Deepwater Horizon , deţinută de BP.



×
Subiecte în articol: externe