x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Japonia: O pisicuţă şi-a regăsit stăpânii după trei ani de la tsunami

Japonia: O pisicuţă şi-a regăsit stăpânii după trei ani de la tsunami

14 Mai 2014   •   20:56
Japonia: O pisicuţă şi-a regăsit stăpânii după trei ani de la tsunami

În Japonia, o pisică, dată dispărută după ce regiunea în care locuiau stăpânii ei a fost măturată de tsunami-ul care a urmat seismului de la 11 martie 2011, a fost regăsită de stăpânii ei, scrie L'Express.

Suika, o pisică neagră, aparţinea unei familii de japonezi din Ofunato, până când tsunami-ul de la 11 martie i-a separat. După trecerea valului seismic a fost imposibil pentru familia de japonezi să-şi mai recupereze pisica. Acum, cotidianul Asahi Shimbun anunţă că animalul dispărut a reapărut.

Casa cuplului Yamagishi nu a fost distrusă de tsunami, spre deosebire de cea mai mare parte a oraşului. Cei doi stăpâni ai lui Suika au căutat-o pe aceasta timp de trei luni, până când au abandonat orice speranţă de a o găsi.

Dar iată că la 10 aprilie, un alt cuplu de japonezi a descoperit o pisică neagră într-o pădure de pini din împrejurimile localităţii Ofunato. Pisica, foarte drăgălaşă, purta un colier. Cei doi soţi au dus animalul la un veterinar, care a postat un anunţ în ziarul local. Când  a fotografiat animalul pentru a ilustra anunţul, un angajat al cabinetului a descoperit numele Yamagishi, precum şi un număr de telefon aproape şterse pe colierul pisicii.

La 9 mai, Suika şi stăpânii săi s-au regăsit, în fine. “Unde ai fost tot timpul ăsta?”, a întrebat-o Kazuko Yamagishi pe pisică, apoi a adăugat, de data asta pentru presă:”Mă simt ca într-un vis, nu-mi vine să cred”. Nimeni nu ştie ce s-a întâmplat cu pisica în toată această perioadă. Există, totuşi, un element care ar putea duce cu gândul la faptul că Suika a fost în grija cuiva: de colier a fost ataşat un clopoţel.

×