x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Japonia va deversa în mare apa de la centrala nucleară din Fukushima

Japonia va deversa în mare apa de la centrala nucleară din Fukushima

22 Iul 2022   •   09:08
Japonia va deversa în mare apa de la centrala nucleară din Fukushima
Sursa foto: flickr.com

Autoritatea de reglementare nucleară a Japoniei a aprobat deversarea în mare a apei de la centrala atomică Daiichi din Fukushima, scrie Reuters.

Apa de răcire utilizată la reactoare după dezastrul din martie 2011 provocat de un cutremur urmat de un tsunami este stocată pe terenul centralei, după ce a fost tratată în prealabil.

Acum, autoritatea niponă de reglementare a dat undă verde pentru deversarea apei în mare, în condiții de siguranță. Aceasta mai conține însă urme de tritiu, izotop radioactiv al hidrogenului. 

Accidentul nuclear de la Daiichi a avut loc la 11 martie 2011, și a afectat trei reactori nucleari. Acesta s-a produs din cauza unui cutremur din nord-estul țării, urmat de un tsunamii de mari proporții. Populația de pe o rază de 30 de km din jurul centralei, care nu a fost evacuată, a fost avertizată să rămână în case pentru a nu se expune direct la radioactivitatea crescută.

La 12 aprilie 2011 autoritățile japoneze au stabilit că accidentul nuclear este de nivelul 7, cel mai mare în clasificarea unor astfel de dezastre. Tot de nivelul 7 a fost și accidentul nuclear de la Cernobâl din 1986.

 

 


 

×
Subiecte în articol: japonia fukushima nuclear