x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Japonia vrea să reia vânătoarea de balene

Japonia vrea să reia vânătoarea de balene

02 Iul 2018   •   15:17
Japonia vrea să reia vânătoarea de balene

Japonia se află într-o coliziune diplomatică cu Australia şi alte naţiuni anti-vânătoare de balene, în urma planurilor de a împinge propunerea de reluarea parţială a vânătorii de balene, în acest an, scrie The Guardian.

Delegaţia ţării, care va merge la o întâlnire a Comisiei Internaţionale privind Vânătoarea de Balene din Brazilia, în luna septembrie, va încerca să modifice regulile de vot care ar facilita reluarea vânătorii de balene pentru profit, în ciuda criticilor internaţionale, au anunţat rapoartele mass-media.

Japonia vizează anumite specii de balene al căror număr este considerat “relativ abundent”, cum ar fi balenele minke. Partidul Liberal Democrat a susţinut marţi acest plan.

Vânătoarea de balene în scopuri comerciale a fost interzisă în anul 1986, însă Japonia a continuat să vâneze balene în mod legal în Oceanul Antarctic în fiecare iarnă pentru ceea ce pretinde că este “cercetare ştiinţifică”.

În 2014, Curtea Internaţională de Justiţie a ordonat suspendarea programului japonez de vânătoare de balene în Oceanul Antarctic.

 

×