x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Jean-Marie Le Pen este de acord cu repatrierea ţiganilor

Jean-Marie Le Pen este de acord cu repatrierea ţiganilor

30 Aug 2010   •   00:00

Liderul naţionalist francez Jean-Marie Le Pen este de acord cu repatrierea ţiganilor, dar consideră că guvernul francez tratează consecinţele problemei şi nu cauza acesteia, care este în realitate Uniunea Europeană.



Le Pen, care a participat duminică la închiderea şcolii de vară a Frontului Naţional al Tineretului, desfăşurată la Pas-de-Calais, a denunţat "gesticulaţiile patetice" ale preşedintelui Nicolas Sarkozy în privinţa noii sale politici de securitate.

"În loc să se ocupe de cei care atacă poliţia cu focuri de armă, se ocupă de şoferi şi de romi - este mai puţin periculos", a spus Le Pen, relatează TF1, citat de Mediafax.

"Trebuie ca aceşti romi din Europa centrală să plece, dar ar fi fost şi mai bine dacă nu veneau (...) Desigur, suntem în favoarea acestor repatrieri, dar trebuie constatat că, o dată în plus, guvernul se ocupă de consecinţele problemei şi nu de cauzele acesteia. Cauza este Europa de la Bruxelles", a spus el, sugerând că Franţa ar trebui să denunţe tratatele europene.

La sfârşitul lunii iulie, Sarkozy a anunţat înăsprirea politicii de securitate, promiţând desfiinţarea taberelor ilegale ale romilor şi retragerea cetăţeniei franceze pentru infractorii de origine străină, atrăgând numeroase critici pe plan intern şi internaţional.

×
Subiecte în articol: externe