x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Preşedintele Joe Biden a graţiat doi curcani, pe Chocolate și Chip

Preşedintele Joe Biden a graţiat doi curcani, pe Chocolate și Chip

de Redacția Jurnalul    |    21 Noi 2022   •   23:30
Preşedintele Joe Biden a graţiat doi curcani, pe Chocolate și Chip
Sursa foto: Hepta

Preşedintele SUA, Joe Biden, a graţiat simbolic doi curcani, pe nume Chocolate și Chip, de Ziua Recunoştinţei, o tradiţie veche de zeci de ani la Casa Albă.

Casa Albă a intrat luni în sezonul sărbătorilor cu grațierea anuală a curcanilor de Ziua Recunoștinței, sosirea bradului oficial de Crăciun și servirea unei cine în stilul Zilei Recunoștinței într-o bază militară.

Explozia de activități de sărbători de la Casa Albă urmează unui weekend ocupat pentru președintele Biden și familia sa și vine după alegerile de la mijlocul acestei luni, în urma cărora Partidul Democrat al președintelui a obținut rezultate mai bune decât se aștepta.

Biden și soția sa, Jill, părăsesc Washingtonul marți pentru tradiția de familie de a petrece Ziua Recunoștinței pe insula Nantucket din Massachusetts.

"Voturile au ajuns, au fost numărate și verificate", a spus Biden în timp ce întâmpina curcanii în fața unei mulțimi de sute de persoane: "Nu există nicio fraudă. Singurul val roșu din acest sezon va fi dacă ciobănescul german Commander va răsturna sosul de afine de pe masa noastră".

El a încheiat într-o notă serioasă, încurajându-i pe americani să se vaccineze împotriva COVID-19 înainte de sărbători și să fie recunoscători „pentru ceea ce avem".

Chocolate și Chip, fiecare cântărind aproape 15 kilograme, au sosit la Washington sâmbătă seară din Carolina de Nord, relatează abc news.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Joe Biden curcani ziua recunoştinţei