x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Joe Biden vrea negocieri cu Rusia pentru eliberarea jurnalistului Evan Gershkovich

Joe Biden vrea negocieri cu Rusia pentru eliberarea jurnalistului Evan Gershkovich

de Redacția Jurnalul    |    13 Iul 2023   •   23:30
Joe Biden vrea negocieri cu Rusia pentru eliberarea jurnalistului Evan Gershkovich
Sursa foto: Hepta

Preşedintele Statelor Unite, Joseph Biden, a declarat joi că este dispus la negocieri cu Rusia care să permită eliberarea cetăţenilor americani aflaţi în detenţie, inclusiv a jurnalistului Evan Gershkovich.

"Sunt serios în legătură cu a face tot ce este posibil pentru eliberarea americanilor deţinuţi ilegal în Rusia sau în alte zone. Iar acest proces este în curs", a declarat Biden, potrivit CNN, într-o conferinţă de presă organizată la finalul vizitei în Finlanda.

Săptămâna trecută, Preşedinţia Rusiei a anunţat contacte diplomatice cu Statele Unite în vederea unui schimb de deţinuţi. Jake Sullivan, consilier prezidenţial american pentru Securitate Naţională, a confirmat negocieri care ar permite eliberarea jurnalistului american Evan Gershkovich, precizând însă că deocamdată nu erau rezultate.

La începutul lunii iulie, ambasadorul SUA în Rusia, Lynne Tracy, l-a vizitat în penitenciar pe jurnalistul american Evan Gerhkovich, corespondent al publicaţiei The Wall Street Journal, aflat în detenţie preventivă din martie sub acuzaţia de spionaj. De asemenea, diplomaţi ruşi l-au vizitat pe Vladimir Dunaev, un cetăţean rus aflat în detenţie în SUA pentru activităţi cibernetice ilegale.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: Joe Biden Evan Gershkovich Rusia