x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Joe Massino, mafiotul care şi-a înfundat asociaţii

Joe Massino, mafiotul care şi-a înfundat asociaţii

de Anca Aldea    |    13 Apr 2011   •   20:14

Ajuns în închisoare, capul Familiei Bonanno, unul dintre cele cinci grupuri de crimă organizată din SUA, "a dat tot din casă” după ce a fost chemat să depună mărturie în procesul lui Vincent "Frumosul Vinny” Basciano. Mafiotul Joseph Massino le-a povestit judecătorilor că l-a înregistrat în secret, în 2004, pe Vinny, călăul şi succesorul său. Înţelegerea dintre Massino şi oamenii legii a fost făcută chiar în 2004, la puţin timp după ce mafiotul a fost condamnat pentru escrocherii, şapte crime, incendiere, şantaj, cămătărie, jocuri ilegale, conspiraţie şi spălare de bani. În disperare de cauză, pentru a nu primi sentinţa capitală şi a rămâne închis pe viaţă, Massino a acceptat să-şi toarne foştii asociaţi, oferindu-le anchetatorilor toate dovezile de care au avut nevoie.

Zilele trecute, chemat în sala de judecată la un tribunal din Brooklyn, lui Massino i s-a cerut să identifice persoana care executa asasinatele comandate de familia Bonanno. Acesta l-a arătat pe Vincent Basciano, care se află în închisoare din 2006, executând sentinţa pe viaţă pentru alte acuzaţii de care a fost găsit vinovat.

Mafiotul le-a mai povestit oamenilor legii că, făcând aceste mărturisiri, a încălcat jurământul sacru al fraţilor săi, pe care l-a depus în 1977 în cadrul unei ceremonii prin care îşi oferea serviciile protejării acestei societăţi secrete. "După ce glonţul a părăsit pistolul, nu mai vorbeşti deloc despre asta”, ar fi spus Massino, potrivit Associated Press.

Joseph Charles Massino este cunoscut şi sub numele de "Marele Joe” (din cauza gabaritului său), "Ultimul domn” (deoarece a reuşit să stea departe de închisoare ani buni, comparativ cu ceilalţi patru capi ai mafiei italiene din SUA) sau "Urechea” (mafiotul le-a cerut oamenilor lui ca, în loc să îi pronunţe numele, să facă un gest cu mâna spre ureche. Nu dorea ca numele său real să fie înregistrat de informatorii FBI). Massino este ca un personaj dintr-un film cu mafioţi. Întrebat cu ce se ocupa pe vremea când deţinea "hăţurile” familiei Bonanno, acesta a răspuns sec: "Crime. Numeam executanţi. Spărgeam executanţi.” Apoi a adăugat: "Pentru a face un sos bun, e nevoie de toate felurile de carne. Unii oameni ucid. Alţii îşi câştigă traiul altfel, nu pot omorî”.

×
Subiecte în articol: joe massino bonanno brooklyn basciano