x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Juniorul Thatcher, complotist in Africa

Juniorul Thatcher, complotist in Africa

26 Aug 2004   •   00:00

Fiul fostului premier britanic Margaret Thatcher a fost arestat ieri la Cape Town, in Africa de Sud, sub acuzatia de "posibila violare a legii privind asistenta militara in strainatate".

Politia il suspecteaza pe Mark Thatcher, in varsta de 51 de ani, ca ar fi oferit finantare si asistenta logistica unei grupari de mercenari care pregatea o lovitura de stat in Guineea Ecuatoriala, stat marunt din vestul Africii.

"DUMNEZEUL". Ordinul de arestare a fost executat chiar in ziua in care ministrul britanic de Externe, Jack Straw, a sosit intr-o vizita oficiala in Africa de Sud. Nu ar putea fi o coincidenta nici faptul ca, incepand de luni, 84 de mercenari sunt judecati in Guineea Ecuatoriala si in Zimbabwe, in legatura cu organizarea unei lovituri de stat impotriva presedintelui Guineii Ecuatoriale, Teodoro Obiang Nguema, care s-a autodenumit recent "Dumnezeul".

Mark, despre care se spune ca este "copilul teribil" al "Doamnei de Fier", a declarat luna trecuta cotidianului britanic The Telegraph ca este prieten cu un anume Simon Mann, un englez arestat in legatura cu lovitura de stat.

In timp ce arestarea lui Mark a tinut prima pagina a ziarelor, "Doamna de Fier", aflata in vacanta in SUA, si-a anuntat revenirea la Londra abia astazi. Margaret stie ca nu este prima data cand fiul sau intra in bucluc. In 1982, la 29 de ani, Mark a disparut fara urma in timpul raliului Paris-Dakar din Sahara. Dupa sase zile de cautari, elicopterele i-au descoperit pe Mark si pe cei doi coechipieri ai sai asteptand bine mersi, in fata unor substantiale provizii de hrana si apa, sa fie salvati. (Anca Aldea)

×
Subiecte în articol: externe