x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Jurnalist al televiziunii publice din Rusia, UCIS în estul Ucrainei. Bărbatul a fost împuşcat în abdomen

Jurnalist al televiziunii publice din Rusia, UCIS în estul Ucrainei. Bărbatul a fost împuşcat în abdomen

30 Iun 2014   •   08:24
Jurnalist al televiziunii publice din Rusia, UCIS în estul Ucrainei. Bărbatul a fost împuşcat în abdomen

Un jurnalist al postului public de televiziune din Rusia a murit în regiunea Doneţk din estul Ucrainei, după ce a fost împuşcat în abdomen, a anunţat televiziunea, potrivit ITAR-TASS şi AFP, citate de Agerpres. "În această noapte (duminică spre luni - n.r.), colegul nostru Anatoli Klian, cameraman al Canalului 1, a murit la Doneţk", a anunţat postul de televiziune într-un comunicat.

"Tragedia s-a petrecut în apropierea unei unităţi militare, unde echipa venise să filmeze un material. La faţa locului au fost trase în mod neaşteptat focuri din partea militarilor. Anatoli Klian a fost rănit grav în abdomen. Avea 68 de ani", se mai menţionează în comunicat.

Deplasarea la unitatea militară fusese organizată de serviciul de presă al autoproclamatei "Republici Populare Doneţk".

Jurnaliştii călătoreau cu un autobuz alături de mame ale soldaţilor, care intenţionau să le ceară fiilor lor să vină acasă din armată.

După ce au fost trase focuri, jurnaliştii au reuşit să se urce într-un autobuz şi să se îndepărteze aproximativ 500 de metri de unitate. Apoi, ei au coborât din nou, însă au fost trase noi focuri de armă. Acela a fost momentul când cameramanul a fost rănit. Colegii l-au transportat la spital, unde Anatoli Klian a murit din cauza rănii.

La 17 iunie, alţi doi jurnalişti ai televiziunii publice ruse au fost ucişi în regiunea vecină Lugansk.

×