x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Kadîrov a dat la nuntă cinci kilograme de aur

Kadîrov a dat la nuntă cinci kilograme de aur

de Sînziana Stancu    |    29 Noi 2010   •   22:35

Un diplomat american a descris într-un mesaj publicat de WikiLeaks cum s-a distrat şi ce le-a făcut cadou mirilor, la o nuntă în Daghestan, preşedintele cecen, Ramzan Kadîrov. El le-a oferit cinci kilograme de aur tinerilor căsătoriţi şi bani nuntaşilor şi a dansat având o armă placată cu aur în buzunarul blugilor, relatează AFP.

Kadîrov şi Gadji Mahacev, membru al Dumei de Stat (Camera inferioară a Parlamentului rus), preşedinte al companiei petroliere din Daghestan şi tatăl ginerelui, a “acoperit copiii care dansau cu bancnote de 100 de dolari”, se arată în mesajul trimis în 2006 de adjunctul şefului misiunii  la Washington, de Daniel Russell, adjunctul şefului misiunii americane la Moscova.

Russell a ţinut să descrie cum dansa preşedintele cecen  ­- “neîndemânatic, cu arma sa automată, placată cu aur, în buzunarul din spate al blugilor”. Numeroase organizaţii neguvernamentale l-au prezentat adesea pe Kadîrov ca fiind implicat în activităţi criminale. Este bănuit că a comandat şi asasinarea disidentului cecen Umar Israilov, care fugise în Austria.

×
Subiecte în articol: externe