x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Kim Jong-Un, prezentat oficial drept numărul doi în ierarhia regimului nord-coreean

Kim Jong-Un, prezentat oficial drept numărul doi în ierarhia regimului nord-coreean

08 Noi 2010   •   00:00

Fiul cel mic al liderului nord-coreean Kim Jong-il şi, probabil, succesorul acestuia, a fost prezentat în mod oficial numărul doi în ierarhia regimului nord-coreean, numele lui figurând pentru prima dată într-un document oficial.



Presa de stat a prezentat numele său pe poziţia a doua după Kim Jong-il, dintre membrii Comitetului de stat care organizează funeraliile lui Jo Myong-Rok, un membru al regimului stalinist mort sâmbătă la vârsta de 82 de ani.

Coreea de Nord a format "un comitet de stat pentru funeralii, din care fac parte preşedintele Kim Jong-Il, Kim Jong-Un şi alţi 169 de membri", anunţă agenţia oficială nord-coreeană KCNA, citată de Mediafax.

Din acest comitet fac parte cei mai influenţi membri ai regimului, între care Kim Yong-Nam, şeful Prezidiului Suprem al Adunării Poporului şi Ri Yong-Ho, şeful Statului Major al armatei.

"Se poate deduce de aici că Kim Jong-Un este oficial numărul doi al sistemului politic nord-coreean", afirmă Baek Seung-Joo, de la Institutul coreean de Analize în domeniul Apărării.

"O listă oficială constituie un indiciu bun într-o ţară socialistă cum este Coreea de Nord", adaugă analistul.

×
Subiecte în articol: externe