x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Kim Jong Yang este noul președinte INTERPOL

Kim Jong Yang este noul președinte INTERPOL

21 Noi 2018   •   09:53
Kim Jong Yang este noul președinte INTERPOL
Sursa foto: Interpol

Kim Jong Yang din Republica Coreea a fost ales noul președinte al INTERPOL-ului. El îl înlocuiește pe chinezul Meng Hongwei, care a demisionat. El a fost preşedinte din noiembrie 2016 iar mandatul său urma să se încheie în 2020.

Secretarul general a declarat că a primit demisia lui Meng din China pe 7 octombrie şi că Interpolul a fost informat de autorităţile chineze că Meng nu mai este un delegat chinez.

Meng, care a călătorit în China, a fost dat dispărut de soţia sa care rămăsese acasă la Lyon. China a informat apoi Interpolul că Meng şi-a dat demisia pentru ca apoi să transmită că el a fost pus sub acuzare pentru luare de mită.

Reuniunea din Dubai, Emiratele Arabe Unite din 18-21 noiembrie, cea de-a 87-a sesiune a Adunării Generale a INTERPOL-ului, a adunat aproximativ 1.000 de înalți oficiali de aplicare a legii din 180 de țări.

Rolul președintelui este să prezideze ședințele Adunării Generale și ale Comitetului Executiv. Funcționarea zilnică a Secretariatului General al INTERPOL-ului este rolul secretarului general.

 

×
Subiecte în articol: Kim Jong Yang