x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Klaus Iohannis: UE nu e un pacient cronic, ci o reuşită

Klaus Iohannis: UE nu e un pacient cronic, ci o reuşită

16 Sep 2016   •   23:35
Klaus Iohannis: UE nu e un pacient cronic, ci o reuşită

Uniunea Europeană "nu este un pacient cronic ci este o reuşită", dincolo de crizele care au afectat-o în ultima perioadă, a apreciat vineri preşedintele Klaus Iohannis, la summitul liderilor UE de la Bratislava.

"Cred că putem să tragem o concluzie foarte importantă. Cu toate aceste crize Uniunea nu este un pacient cronic ci este o reuşită. Am discutat despre câte dosare sau câte chestiuni europene sunt în curs de rezolvare sau rezolvate", a spus şeful statului.

Acesta a apreciat că de prea multe ori cetăţenii europeni se concentrează pe probleme şi au impresia că întreaga Uniune este "un eşec".

"Din dosarele care sunt în discuţie şi au fost în ultimele luni în discuţie cam 90 la sută sunt rezolvate sau în curs de rezolvare pozitivă. Doar 10 la sută sunt încă 'pending', adică aşteaptă soluţii. Şi e bine să spunem aceste lucruri. De prea multe ori noi ne concentrăm doar pe probleme şi se creează pe cetăţeanul european impresia că Uniunea este un eşec. Nu, Uniunea este o reuşită. Toate ţările au problemele lor. Şi Uniunea are problemele ei şi de asta ne întâlnim, ca să le rezolvăm", a adăugat Klaus Iohannis în declaraţia sa, la Bratislava.AGERPRES

×