x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Kofi Annan demisionează din funcţia de emisar internaţional pentru Siria, denunţând "militarizarea excesivă" a conflictului

Kofi Annan demisionează din funcţia de emisar internaţional pentru Siria, denunţând "militarizarea excesivă" a conflictului

de Mediafax    |    02 Aug 2012   •   16:25
Kofi Annan demisionează din funcţia de emisar internaţional pentru Siria, denunţând "militarizarea excesivă" a conflictului

Kofi Annan a demisionat din functia de emisar al ONU si al Ligii Arabe in Siria, anunta secretarul general ONU, Ban Ki-moon, citat de AFP.

"Kofi Annan a informat Natiunile Unite si Liga Araba despre intentia de a nu prelungi mandatul de mediator, care va expira pe 31 august 2012", precizeaza ONU.

Intr-o declaratie, Kofi Annan a denuntat "militarizarea excesiva" a conflictului din Siria si lipsa unei pozitii unanime a Consiliului de Securitate si a comunitatii internationale.

"Militarizarea excesiva de pe teren si lipsa de unanimitate a Consiliului de Securitate au schimbat fundamental rolul meu", a explicat Annan, autorul planului de incetare a ostilitatilor in Siria.

Potrivit lui Kofi Annan, presedintele Siriei, Bashar Al-Assad, va trebui sa se retraga de la putere, "mai devreme sau mai tarziu".

×