x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Kremlinul IRONIZEAZĂ administrația Biden după afirmațiile privind revenirea la URSS

Kremlinul IRONIZEAZĂ administrația Biden după afirmațiile privind revenirea la URSS

08 Dec 2021   •   15:21
Kremlinul IRONIZEAZĂ administrația Biden după afirmațiile privind revenirea la URSS

Subsecretarul de stat american pentru afaceri politice, Victoria Nuland, aduce acuzații năucitoare Rusiei, spunând că vrea să refacă Uniunea Sovietică. Kremlinul neagă aceste afirmații, potrivit purtătorului de cuvânt, Dmitri Peskov, scrie EFE.

"Sunt convins că, la fel ca noi și ca majoritatea specialiștilor, și Nuland înţelege perfect că recrearea URSS este imposibilă", a spus aceasta. 

Peskov l-a ironizat astfel pe subsecretarul de stat american exprimându-și convingerea că acesta cunoaşte foarte bine situaţia din spaţiul postsovietic şi procesele de integrare care au loc aici de mult timp, respectiv Comunitatea Statelor Independente (CSI), Uniunea Economică Eurasiatică şi Uniunea Statală Rusia şi Belarus.
"Însă niciunul dintre cele trei nu reprezintă o intenţie de resuscitare a URSS", a insistat purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Totodată, el a precizat că statele care au aparținut URSS sunt de mult timp independente.

Victoria Nuland a lucrat la Ambasada SUA la Moscova în anii 1990 l-a acuzat pe Vladimir Putin că vrea să recreeze URSS. 

La rândul său, Putin a spus că dezintegrarea URSS deste "cea mai mare catastrofă geopolitică a secolului al XX-lea", dar a recunoscut în mai multe ocazii că recrearea blocului sovietic este "imposibilă şi fără sens".

 

×
Subiecte în articol: Rusia URSS sua