x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe La Hollywood se fac planuri pentru un film despre zborul MH370

La Hollywood se fac planuri pentru un film despre zborul MH370

de Marina Constantinoiu    |    31 Mar 2014   •   20:37
La Hollywood se fac planuri pentru un film despre zborul MH370

Istoria zborului MH370, al companiei aeriene Malaysia Airlines, dispărut în mod misterios de pe ecranele radarelor de la 8 martie, inspiră deja scenariştii de la Hollywood, potrivit publicaţiei Hollywood Reporter.

Este, să recunoaştem, unul dintre cele mai mari mistere ale aviaţiei. Chiar dacă rămăşiţele avionului despre care însuşi premierul Malaeziei a anunţat că s-ar fi prăbuşit în Oceanul Indian nu au fost descoperite încă, iar membrii familiilor celor daţi dispăruţi în urma acestei tragedii aviatice nu vor să creadă că rudele lor sunt moarte, filmul deja se “coace” în mintea scenariştilor.

J.C Spink, producătorul thriller-ului “Red eye – sub presiune puternică”, a declarat, pentru The Hollywood Reporter, că “este o tragedie teribilă, dar există deja 50 de persoane care lucrează la 50 de proiecte care sunt fie inspirate, fie bazate direct pe povestea avionului”.

Şi există deja toate ingredientele pentru a se face un thriller. Sunt atâtea întrebări fără răspuns - “De ce a deviat avionul de la traiectorie? A fost deturnat? Care a fost rolul piloţilor? Există supravieţuitori?”. Cu cât mai mult rămâne intact misterul, iar cutia neagră a avionului nu este recuperată, speculaţiile cele mai nebune pot să circule liber. Nici măcar scenariştii filmului “Lost” n-ar fi putut visa la o poveste mai ofertantă.

Numai că, potrivit sursei citate, scenariştii de la Hollywood aşteaptă de obicei să se mai estompeze emoţia. Primele filme despre 11 septembrie s-au făcut abia după câţiva ani de la tragedie. Cum ar fi “World Trade Center”, al lui Oliver Stone sau “Zborul 93”, al lui Paul Greengrass.
Până una-alta, pentru căutările rămăşiţelor avionului nu a fost stabilită nicio limită de timp. Asta a promis luni Australia, care susţine că lumea are dreptul de a afla ce s-a întâmplat cu acest avion. Autorităţile australiene au trimis o navă specializată în detectarea cutiilor negre în căutarea eventualei epave sau a rămăşiţelor acesteia.

În ciuda amplorii mijloacelor desfăşurate – şapte ţări participă la căutări – n-a fost recuperată nicio bucată din Boeing-ul 777 al Malaysia Airlines, la trei săptămâni de la dispariţia sa, cu 239 de persoane la bord.

Obiecte plutitoare recuperate zilele trecute din zonele în care fuseseră reperate de sateliţi s-au dovedit a fi material de pescuit sau simple deşeuri. “Nu s-a confirmat nimic până acum ca provenind de la zborul MH370”, a precizat Autoritatea australiană de securitate maritimă.

Experţii afirmă că este imperios necesară recuperarea de rămăşiţe pentru a se putea restrânge zona de căutare a cutiilor negre cu ajutorul detectorului de cutii trimis de Marina americană, o sondă de 35 de kilograme.

Zona de căutare a fost modificată la sfârşitul săptămânii trecute, după noi calcule ale traiectoriei avionului, care ar fi zburat mai rapid decât se prevăzuse şi deci a consumat mai mult carburant, terminând călătoria mai la nord decât primele estimări.

Noua zonă se întinde pe 319.000 de kilometri pătraţi (suprafaţa Norvegiei), la circa 1.850 km vest de Perth, mare oraş de pe coasta australiană occidentală.



×
Subiecte în articol: zborul mh370