x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Labradorii londonezi, trimiși să adulmece contrabandiștii de pangolini

Labradorii londonezi, trimiși să adulmece contrabandiștii de pangolini

de Redacția Jurnalul    |    01 Mar 2023   •   21:45
Labradorii londonezi, trimiși să adulmece contrabandiștii de pangolini
Sursa foto: Hepta

Doi câini labrador, care au fost dresați de poliția britanică, vor fi trimiși în Thailanda pentru a ajuta la combaterea contrabandei cu pangolini, specie pe cale de dispariție, a anunțat marți Societatea Zoologică din Londra (ZSL), citată de Reuters.

Pangolinii, creaturi nocturne renumite pentru armura lor completă de solzi, sunt mamiferele cele mai traficate din lume, potrivit World Wildlife Fund, iar toate cele opt specii se află pe lista roșie a speciilor amenințate și în pericol de dispariție, a precizat ZSL.

Cei doi câini, Buster și Bess, care au urmat deja un program de antrenament de opt săptămâni în cadrul Poliției Metropolitane din Londra, vor fi trimiși în Thailanda pentru a-și finaliza pregătirea și apoi își vor folosi abilitățile de adulmecare pentru a detecta pangolinii care fac obiectul contrabandei în aeroporturi, porturi și pe șosele.

„Nu toți eroii poartă pelerine: unii umblă în patru labe și au un nas extrem de puternic”, a declarat Georgina Gerard, specialistul tehnic în domeniul pangolinelor de la ZSL.

„Serviciile de informații ne-au spus că pangolinii vii sunt traficați în toată Thailanda - în principal pe șosea. Unele vehicule au chiar și zone ascunse construite special pentru a transporta speciile aflate în pericol critic de dispariție”.

În ciuda faptului că din 2017 există o interdicție privind comerțul global cu pangolini, mamiferul este victima unor niveluri ridicate de braconaj și comerț ilegal pentru carnea, solzii și alte părți ale corpului lor.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: labradori pangolini