x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Landul Bavaria impune restricţii privind deplasările

Landul Bavaria impune restricţii privind deplasările

20 Mar 2020   •   21:26
Landul Bavaria impune restricţii privind deplasările

Autorităţile din landul german Bavaria au impus vineri unele restricţii privind deplasările nonesenţiale, în contextul epidemiei de coronavirus, persoanele care le încalcă riscând amenzi de până la 25.000 de euro, informează site-ul Merkur.de.

Restricţiile sunt valabile 14 zile doar în landul Bavaria şi includ ordinul de evitare a ieşirii din case cu excepţia deplasărilor la lucru, la magazine, farmacii ori medici. Distanţa recomandată între persoane este de 1,5 metri. Sunt permise exerciţiile sportive şi plimbările în aer liber, dar doar individual ori alături de persoane din familie.

Restaurantele sau alte unităţi similare au fost închise. Sancţiunile pentru încălcarea restricţiilor ajung la 25.000 de euro.

În Germania se înregistrează 16.290 de cazuri de coronavirus şi 53 de decese, conform bilanţului realizat de Universitatea Johns Hopkins (SUA). În landul Bavaria sunt 20 de decese.

Măsuri restrictive au fost impuse şi în landul Saarland, unde au fost închise restaurantele şi se recomandă evitarea deplasărilor.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: bavaria coronavirus