x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Leancă: Votul PE ne dovedeşte că ne bucurăm de o susţinere fără prcedent din partea Europei

Leancă: Votul PE ne dovedeşte că ne bucurăm de o susţinere fără prcedent din partea Europei

27 Feb 2014   •   15:01
Leancă: Votul PE ne dovedeşte că ne bucurăm de o susţinere fără prcedent din partea Europei
Sursa foto: DUMITRU DORU/EPA

Prim-ministrul Republicii Moldova Iurie Leancă a salutat decizia Parlamentului European privind eliminarea vizelor pentru cetăţenii moldoveni deţinători de paşapoarte biometrice, votată joi în şedinţa în plen de la Strasbourg.

"Este încă o dovadă a susţinerii politice fără precedent de care se bucură în ultimii ani ţara noastră din partea Europei. Abolirea regimului de vize, de care sper că vom beneficia în cel mai scurt timp, este o şansă de a trece la un alt nivel, net superior, de interacţiune cu civilizaţia şi valorile europene. Şi sunt încrezător că cetăţenii Republicii Moldova nu vor întârzia să o valorifice, demonstrând astfel că, de facto, am fost şi am rămas mereu europeni. Iar acum nu facem decât să revenim acasă", spune Iurie Leancă într-o declaraţie difuzată de guvernul de la Chişinău.

Decizia a fost adoptată în forul legislativ european cu o majoritate de voturi. Astfel, a fost susţinută propunerea Comisiei Europene de anulare a vizelor pentru călătoriile de scurtă durată - pentru o perioadă de şedere de până la 90 de zile pe parcursul a 6 luni - în spaţiul Schengen pentru cetăţenii Republicii Moldova, posesori ai paşaportului biometric.

În conformitate cu procedurile UE, votul de joi urmează să fie confirmat de Consiliul Uniunii Europene, pe parcursul lunii aprilie. Decizia urmează să intre în vigoare la 20 de zile de la publicarea în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, notează Guvernul Republicii Moldova.

×