x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Legea terenurilor agricole din Ungaria provoacă îngrijorare în Austria

Legea terenurilor agricole din Ungaria provoacă îngrijorare în Austria

de Agerpres    |    08 Ian 2014   •   21:47

Miniştrii Agriculturii din Austria şi Ungaria intenţionează să se întâlnească la sfârşitul acestei luni pentru a discuta despre noua lege ungară privind terenurile agricole şi preocupările austriece cu privire la aceasta, informează miercuri cotidianul Magyar Nemzet şi agenţia de presă MTI.
În acest moment au loc discuţii pregătitoare cu privire la formatul şi data reuniunii, a precizat pentru ziarul citat Sandor Fazekas, ministrul ungar al Dezvoltării Rurale.
Discuţiile au fost iniţiate în decembrie de omologul său austriac, Andrae Rupprechter. Acesta i-a transmis într-o scrisoare obiecţiile faţă de noua lege a terenurilor din Ungaria, ce urmează să intre în vigoare în mai şi care îi va priva pe fermierii austrieci de dreptul lor de a exploata terenuri agricole din Ungaria. Potrivit lui Rupprechter, este de neconceput ca austriecii să fie privaţi de drepturi dobândit legal “pentru care au plătit în avans”.
Ministrul austriac şi-a exprimat de asemenea preocuparea faţă de procedurile de expropriere care au loc în momentul de faţă, a menţionat ministrul ungar pentru ziarul citat.



×