x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Libia: o unitate de elită a armatei se alătură unui general acuzat de lovitură de stat

Libia: o unitate de elită a armatei se alătură unui general acuzat de lovitură de stat

de Agerpres    |    19 Mai 2014   •   22:32

Şeful unei unităţi de elită a armatei libiene la Benghazi a anunţat luni că trupele sale se alătură forţei paramilitare a unui general în retragere acuzat de tentativă de lovitură de stat, informează AFP.

'Ne alăturăm luptei + demnităţii + conduse de Armata naţională libiană cu toţi oamenii şi armele noastre', a declarat colonelul Wanis Boukhamada, referindu-se la operaţiunea împotriva unor grupuri radicale lansată vineri de Khalifa Hafter, a cărui forţă paramilitară s-a autodeclarat Armata naţională libiană.

'Lupta va continua până la eradicarea terorismului', a adăugat colonelul Boukhamada, o personalitate foarte respectată de populaţie în Libia şi în special la Benghazi.

El a reamintit că oamenii săi au fost în prima linie a luptei împotriva grupurilor radicale la Benghazi, unde lupte mortale au loc regulat între Forţele speciale şi grupuri islamiste.

Zeci de oameni au fost asasinaţi în ultimele luni în atacuri atribuite grupurilor radicale, mai ales Ansar Ashariaa, clasificat organizaţie teroristă de Washington.

×