x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Live TEXT Război în Ucraina, ziua 149. Rușii au atacat masiv regiunea Dnepropetrovsk

Live TEXT Război în Ucraina, ziua 149. Rușii au atacat masiv regiunea Dnepropetrovsk

22 Iul 2022   •   07:53
Live TEXT Război în Ucraina, ziua 149. Rușii au atacat masiv regiunea Dnepropetrovsk
Sursa foto: Hepta

Vineri, 22 iulie 2022, este cea de-a 149-a zi de război în Ucraina.

Update Trei persoane au murit în urma bombardamentelor de joi asupra unei școli din Kramatorsk, regiunea Donețk. Salvatorii au scos de sub dărâmăturile instituției corpurile neînsuflețite a celor trei victime, a declarat Serviciul de Urgență a Ucrainei pentru Suspilne. Lucrările de căutare continuă.

Joi, șeful regiunii Donețk, Pavel Kirilenko, a anunțat despre bombardarea sectorului privat din Kramatorsk de către armata rusă. Ca urmare, o școală a fost distrusă, o clădire cu cinci etaje și 85 de case particulare au fost avariate.

Potrivit autorităților locale, joi, încă cinci civili au murit în regiunea Donețk. Încă zece persoane au fost rănite.

Update Trupele ruse desfășoară operațiuni de asalt în direcția Kramatorsk, regiunea Donețk, anunță Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei.

Rușii au încercat să desfășoare operațiuni de asalt și în direcția Bahmut și în direcția Iujnobujsky.

Update Rușii au atacat masiv regiunea Dnepropetrovsk. Preliminar, un om a murit, nouă au fost răniți, anunță șeful administrației militare din regiune, Valentin Reznicenko.

„Nikopol a fost lovit de două ori din MLRS. Au fost trase până la 100 de obuze. Preliminar, o persoană a murit și una a fost rănită. 11 case particulare au fost avariate. Au fost avariate conductele de gaz și de apă. Calea ferată distrusă. (…) Șapte rachete au fost lansate asupra orașului Apostol. Rachetele au lovit trei școli din oraș. Clădirile de locuințe din apropiere au fost avariate. Salvatorii sunt la fața locului. Preliminar, 8 persoane au fost rănite. Informațiile sunt încă în curs de finalizare”, despre asta a anunțat Valentin Reznicenko, șeful administrației militare din regiunea Dnepropetrovsk.

Marea Britanie va livra Ucrainei noi arme

Marea Britanie va trimite Ucrainei noi piese de artilerie şi peste 1.600 de arme antitanc, a anunţat joi, 21 iulie, secretarul britanic al apărării Ben Wallace.

Anunţul vine după ce săptămâna trecută premierul britanic Boris Johnson a promis un nou sprijin militar pentru Ucraina în valoare de 1 miliard de lire sterline (1,2 miliarde de dolari), totalul ajutorului oferit de Regatul Unit de la începutul războiului ajungând la 2,3 miliarde de lire.

„Împreună cu partenerii noştri internaţionali vom asigura că Ucraina dispune de instrumentele necesare pentru a-şi apăra ţara de invazia ilegală a lui Putin”, a scris Wallace într-un comunicat.

Ministrul britanic a mai menţionat că Marea Britanie va livra de asemenea sisteme de radar anti-baterie, sute de drone şi peste 50.000 de cartuşe de muniţie.

Marea Britanie a furnizat până acum Ucrainei o întreagă serie de echipamente militare, între care aproape 7.000 de arme antitanc, sute de rachete şi vehicule de luptă blindate, şi de asemenea se ocupă de instruirea militarilor ucraineni.

×
Subiecte în articol: Ucraina