x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Live TEXT Război în Ucraina, ziua 169. Cel puțin șapte persoane au fost ucise în urma atacului din Bakhmut

Live TEXT Război în Ucraina, ziua 169. Cel puțin șapte persoane au fost ucise în urma atacului din Bakhmut

11 Aug 2022   •   07:43
Live TEXT Război în Ucraina, ziua 169. Cel puțin șapte persoane au fost ucise în urma atacului din Bakhmut
Sursa foto: Hepyta

Joi, 11 august 2022, este cea de-a 169-a zi de război în Ucraina.

Update Forțele ruse au atacat cu 120 de rachete Grad mai multe ținte militare şi civile din regiunea Donbas. Loviturile au vizat îndeosebi orașul Nikopol, transmit oficialii ucraineni, scrie Reuters. 

Cel puţin 10 persoane au murit în zonele Bahmut şi Nikopol.
În zona Bamuth, în regiunea Doneţk, au fost atacuri de artilerie împotriva a 9 localităţi, soldate cu 7 morţi şi 6 răniţi, potrivit informaţiilor Statului Major al armatei ucrainene.
Guvernatorul regiunii Dnipropetrovsk, Valentin Reznicenko, a declarat că 3 persoane au fost ucise, iar alte 7 rănite la Nikopol.
Circa 40 de clădiri rezidenţiale au fost avariate în diverse localităţi, 3 şcoli şi mai multe magazine,instalaţii electrice.

'Inamicul îşi concentrează eforturile pe stabilirea unui control total asupra teritoriilor regiunilor Lugansk şi Doneţk',transmite Statul Major ucrainean, precizând peste 60 de aşezări şi ţinte militare.
Lupte grele au loc astăzi în jurul localităţii Piski din regiunea Doneţk.
Un oficial al autoproclamatei Republici Populare Doneţk a declarat că Piski, la 10 km nord-vest de capitala provinciei Doneţk, se află sub controlul forţelor ruse şi separatiste. 'Este fierbinte la Piski. Oraşul este al nostru, dar rămân puncte de rezistenţă risipite în nord şi vest', a spus Danil Bezsonov pe Telegram.

Guvernatorul ucrainean al regiunii Lugansk, Serhii Gaidai, declară că Rusia trimite tot mai mulți mercenari în regiune, inclusiv combatanţi ai grupului Wagner.
'Am avut odată oraşe ucrainene paşnice. Am fost aruncaţi în Evul Mediu. Oamenii pleacă acum pentru că le este frică să îngheţe la iarnă', explică Gaidai.

Update Incendiu la o bază aeriană din Belarus, la granița cu Ucraina. Autoritățile de la Minsk spun că nu are legătură cu războiul din țara vecină. 

Un echipament a luat foc noaptea trecută la baza aeriană Zyabrovka, în apropiere de orașul Gomel din sud-estul țării.

„Nu există victime. Personalul a luat la timp măsurile respective", informează Ministerul belarus al Apărării. 

Update Forțele ucrainene au bombardat o fabrică de bere din orașul Donețk, provocând un incendiu și scurgeri de amoniac, acuză separatiștii pro-ruși din regiune, scrie Reuters. 

Incendiul a avut loc la fabrica de bere din cartierul Kalininski iar gazul toxic s-a răspândit pe o distanță de 2 km. Populația a fost sfătuită să stea în case și să închidă ferestrele. 

Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă din Republica Populară Doneţk a anunțat că un obuz a lovit o linie de amoniac, noaptea trecută, declanșând un incendiu întins pe 600 mp. Se pare că  există cel puțin o victimă.

Totodată, în urma confruntărilor din jurul orașului Donețk, trei civili au fost uciși în urma bombardamentelor forțelor ucrainene.

Cel puțin șapte persoane au fost ucise în urma atacului din Bakhmut

Cel puțin șapte persoane au fost ucise în urma bombardamentelor puternice ale forțelor ruse asupra orașului Bakhmut din regiunea Donețk, a anunțat miercuri Procuratura regională. Potrivit Procuraturii, alte șase persoane au fost rănite de minele terestre sau au suferit răni de schije.

Ucraina a acuzat și Rusia că a lovit ținte civile folosind rachete sol-aer Uragan.

„Obuzele invadatorilor au lovit magazine, case private și clădiri înalte”, a spus Procuratura. „În prezent, se stabilesc date complete despre morți și răniți, precum și numărul de case distruse, incendiile continuă în oraș.”

×
Subiecte în articol: Ucraina