x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Urme suspecte de cocaină, găsite după petreceri în casa fostului premier britanic Liz Truss

Urme suspecte de cocaină, găsite după petreceri în casa fostului premier britanic Liz Truss

de Redacția Jurnalul    |    17 Dec 2022   •   22:00
Urme suspecte de cocaină, găsite după petreceri în casa fostului premier britanic Liz Truss
Sursa foto: Agerpres

Urme suspecte de cocaină au fost găsite după câteva petreceri în casa fostului premier britanic Liz Truss, la care au participat aliați politic ai acesteia, scrie The Guardian.

Urmele de drog ar fi fost descoperite la domeniul Chevening vara trecută, cu câteva zile înainte ca Truss să câștige concursul pentru conducerea conservatoare și să devină prim-ministru, potrivit unor surse.

Un membru al personalului a afirmat că a testat pulberea cu ajutorul unui tampon care își schimbă culoarea atunci când intră în contact cu cocaina, iar acesta a indicat că drogul era prezent.

Posesia de cocaină este o infracțiune penală care poate duce la o pedeapsă cu închisoarea de până la șapte ani sau la o amendă nelimitată.

În iulie, guvernul a lansat o nouă campanie împotriva consumatorilor ocazionali de droguri, anunțând că pașapoartele acestora ar putea fi confiscate.

Surse separate au descris găsirea unor urme similare în birourile de la Downing Street nr. 10 după două petreceri organizate pe vremea când Boris Johnson era prim-ministru.

Personalul care lucrează la domeniul Chevening susține că, în două rânduri, a găsit urme de praf alb pe o măsuță laterală dintr-o sală de jocuri, după nopți în care Truss era invitată la casa de la țară din Kent, un refugiu al miniștrilor de externe.

Truss, pe atunci ministru de externe, a găzduit o reuniune la casa din secolul al XVII-lea, clasată în clasa I, în weekendul 19-21 august, în timp ce campania sa era în plină desfășurare. O altă adunare a avut loc în weekendul 2-4 septembrie. O serie de aliați politici au fost prezenți la ambele weekenduri.

Chevening este o casă situată pe o suprafață de 3.000 de hectare. Utilizarea conacului de 115 camere este în mod tradițional acordată secretarului de stat pentru afaceri externe, iar întreținerea acestuia este finanțată de un fond înființat printr-o lege a parlamentului.

Conform unei persoane din interior, cocaina a fost folosită pe scară largă în Whitehall, folosită și de către unii dintre aliații politici ai lui Truss.

Truss a rezistat doar 45 de zile ca prim-ministru. Mini-bugetul prezentat de cancelarul ei de atunci, Kwasi Kwarteng, la sfârșitul lunii septembrie, a provocat o cădere liberă a piețelor de obligațiuni de stat din Marea Britanie și a forțat Banca Angliei să cheltuiască miliarde de lire sterline pentru a cumpăra datorie guvernamentală pentru a proteja stabilitatea pieței.

Separat, surse care au lucrat în Downing Street nr. 10 în timpul mandatului lui Johnson au afirmat că au fost găsite reziduuri de pudră albă după două petreceri organizate în complexul de birouri, în ciuda restricțiilor Covid-19. Se pare că Johnson nu a fost prezent la niciuna dintre aceste petreceri.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Liz Truss cocaina petrecere urme