x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SUA acordă un contract de apărare de peste 1 miliard de dolari companiei Lockheed Martin

SUA acordă un contract de apărare de peste 1 miliard de dolari companiei Lockheed Martin

de Redacția Jurnalul    |    25 Dec 2022   •   18:30
SUA acordă un contract de apărare de peste 1 miliard de dolari companiei Lockheed Martin
Sursa foto: Hepta

Statele Unite au atribuit contracte de apărare unor companii, inclusiv unul de peste un miliard de dolari companiei Lockheed Martin Corp, a anunțat Departamentul Apărării într-un comunicat.

"Acest contract privește materiale, piese, componente cu termen de livrare lung necesare pentru a menține producția și livrarea la timp a 118 avioane F-35 din lotul 18 pentru Forțele Aeriene, Corpul de Marină, Marina Militară, participanți din afara Departamentului de Apărare al SUA și clienți din cadrul vânzărilor militare externe", a precizat departamentul cu privire la contractul Lockheed, în valoare de 1,05 miliarde de dolari.

La începutul acestei luni, Lockheed Martin a primit un contract al Departamentului Apărării în valoare de 431 de milioane de dolari pentru livrarea de noi sisteme de rachete HIMARS și servicii de sprijin pentru armata americană și aliații săi străini.

Separat, Boeing a primit un contract cu preț fix și ferm de 497 de milioane de dolari pentru elicoptere CH-47F, a anunțat vineri departamentul, adăugând că data estimată de finalizare a contractului este 30 decembrie 2025.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: lockheed martin avioane F-35