x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe LONDRA - Razie la metrou

LONDRA - Razie la metrou

29 Iul 2005   •   00:00
LONDRA - Razie la metrou

Politia britanica ramane in stare de alerta maxima, ieri procedand la "cea mai mare desfasurare de forte" la metroul din Londra.

Aceasta operatiune fara precedent are loc la exact trei saptamani de la atentatele din 7 iulie, soldate cu 56 de morti si 700 de raniti, si la o saptamana de la tentativele de atentat din 21 iulie.

DESCURAJARE.Politistii din British Transport Police erau prezenti, joi dimineata, la toate intrarile in statiile de metrou din Londra, in multe dintre garile capitalei britanice, precum si pe peroane si in salile de asteptare, scopul declarat fiind acela de a conferi un sentiment de siguranta locuitorilor capitalei, dar si de a descuraja eventualii teroristi.

ARESTARI. Politia a retinut, miercuri si joi 12 persoane. In premiera, postul american de televiziune ABC a difuzat imagini cu bombele folosite in timpul atacurilor.

BOMBE
Politia britanica a descoperit 16 bombe intr-un autoturism care fusese utilizat de autorii atentatelor de la 7 iulie, informeaza Sky News. Autoturismul a fost descoperit langa o gara din Luton, la cinci zile dupa producerea atentatelor soldate cu moartea a 56 de persoane. Una dintre imaginile prezentate de ABC infatiseaza o bomba de forma unei sticle din care ies cuie de dimensiuni mari. Vehiculul fusese abandonat intr-o parcare, anchetatorii banuind ca acesta urma sa fie preluat mai tarziu de catre atentatori sau de catre alte persoane.
×
Subiecte în articol: externe