x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Londra se teme că Argentina ar putea folosi Jocurile Olimpice pentru relansarea campaniei privind insulele Falkland

Londra se teme că Argentina ar putea folosi Jocurile Olimpice pentru relansarea campaniei privind insulele Falkland

de Mediafax    |    24 Iun 2012   •   11:28

Autoritatile britanice se tem ca Argentina ar putea folosi Jocurile Olimpice de la Londra drept o cutie de rezonanta pentru revendicarile lor privind suveranitatea insulelor Falkland (Malvine), informeaza Mediafax, care citeaza AFP.

Potrivit cotidianului The Times, informatiile primite de Foreign Office sugereaza ca Buenos Aires ar putea folosi evenimentul sportiv pentru a-si relansa campania in favoarea recunoasterii suveranitatii sale asupra acestui teritoriu contestat, la 30 de ani de la razboiul din 1982 soldat cu 650 de morti in randul argentinienilor si 250 in randul armatei britanice.

Sportivii argentinieni ar putea astfel sa recurga la un gest similar celui de la Jocurile Olimpice din 1968 din Mexic, cand sportivii americani de culoare Tommie Smith si John Carlos au ridicat pumnul in aer, cu o manusa neagra, in timp ce se aflau pe podium, pentru a sustine cauza afroamericana.

"Suntem ingrijorati ca Argentina ar putea incerca sa foloseasca JO ca o ocazie pentru a protesta in legatura cu Falklands", a declarat un oficial de rang inalt din cadrul Ministerului britanic de Externe.

Militanti argentinieni din cadrul Hinchadas Unidas Argentinas (HUA) intentioneaza sa mearga la Londra in acest scop, adauga The Sunday Times.

×
Subiecte în articol: londra argentina jocuri olimpice falkland