x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Lovitură! Coreea de Nord o ia pe calea sateliților!

Lovitură! Coreea de Nord o ia pe calea sateliților!

de Dan Constantin    |    27 Dec 2017   •   07:50
Lovitură! Coreea de Nord o ia pe calea sateliților!

După extinderea sancțiunilor adoptate de ONU împotriva Coreei de Nord, regimul de la Phenian se pregătește de o nouă lovitură : folosirea pașnică a spațiului cosmic.

Potrivit unor informații difuzate de presa din Seul,Coeea de Nord urmează să lanseze un satelit, ceea ce poate confirma o dezvoltare a capacității tehnologice în domeniul spațial. Acesta ar fi al treilea satelit după cei lansati în 2012 și 2016 care nu au fost însă depistați cu semnale. Lansarea de sateliți nu poate fi supusă sancțiunilor, fiind dreptul suveran al fiecărei națiuni să folosească în scop pașnic spațiul cosmic. Experții consideră că această cale este utilizată de Coreea de Nord pentru dezvoltarea programului de rachete purtătoare de mare distanță și precizie.

În 22 decembrie ONU a extins, la propunerea SUA, sancțiunile aplicate Coreei de Nord. Astfel se extinde lista de produse petroliere brute și prelucrate , materii prime industriale și agricole, produse ale industriei electrotehice și nave interzise la export . De asemenea, până în 2019 vor fi trimiși acasă expatriații nord- coreeni care lucrează în străinătate. Coreea de Nord are în străinătate zeci de mii de lucrători angajați în China, Rusia, țări din Golf și Africa.

×
Subiecte în articol: coreea de nord