x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Luare de ostatici la sediul Discovery Channel

Luare de ostatici la sediul Discovery Channel

02 Sep 2010   •   00:00
Luare de ostatici la sediul Discovery Channel



0-130466-untitled3.jpgConform cnn.com, trei persoane au fost eliberaţe după ce forţele de intervenţie au ucis un bărbat care le ţinea ostatice în clădirea Discovery Channel din Silver Spring, statul Maryland - SUA.

Agresorul, înarmat cu un pistol,  a fost identificat  în persoana lui James Jay Lee, un american de origine asiatică în vârstă de 43 de ani, care în anul 2008 a fost internat într-un institut de boli mentale, tot în urma unui protest de sorginte ecologistă îndreptat împotriva Discovery. 

Conform unor surse apropiate anchetei, citate de CNN, gestul agresorului a fost motivat într-un manifest publicat pe internet - savethe planetprotest.com, prin care cerea postului Discovery Channel "să înceteze încurajarea naşterii de noi fiinţe umane parazite", făcând referire la oameni ca la o "mizerie".

"Oamenii sunt cele mai distructive, murdare şi poluante creaturi care secătuiesc ceea ce a mai rămas din  această planetă cu falsa lor morală şi cu ritmul lor accelerat de reproducere", se spune în manifest.
Autorul manifestului înfierează imigraţia, agricultura, armele de distrugere în masă, poluarea creată de automobile şi întreaga structură economică.

Manifestul solicita  Discovery Channel  difuzarea în prime-time a unor emisiuni dedicate găsirii soluţiilor pentru salvarea planetei, insistând ca formatul acestora să fie cât mai atractiv, astfel încât să trezească un interes cît mai mare din partea publicului.
"Lumea are nevoie de emisiuni televizate în care să se găsească soluţii problemelor pe care tot omenirea le generează, nu stupidităţi. Neîncurajându-i aducă pe lume oameni dăunători mediului înconjurător", scrie în manifestul invocat de anchetatori ca mobil al agresiunii.
.
Potrivit presei locale, citate de AFP, Lee a intrat in holul clădirii, a tras 5-6 focuri de armă în aer, strigând: "Nimeni nu părăseşte clădirea". Incidentul a fost semnalat poliţiei printr-un apel de urgenţă efectuat de unul dintre angajaţii postului de televiziune.

Angajaţii televiziunii au primit un e-mail prin care erau avertizaţi despre posibilitatea ca în clădire să fi pătruns o persoană înarmată şi erau invitaţi să se protejeze într-un birou securizat aflat pe culoarul etajului la care se găseau.  Au fost evacuaţi şi 100 de copii ce se găseau într-o grădiniţă cu sediul în aceeaşi clădire.

Se pare că agresorul avea montate asupra sa o serie de dispozitive explozibile, pe care nu a reuşit să le declanşeze în momentul neutralizării sale.

×
Subiecte în articol: externe