x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Macron: Armata franceză va rămâne angajată în lupta contra grupării jihadiste Stat Islamic

Macron: Armata franceză va rămâne angajată în lupta contra grupării jihadiste Stat Islamic

17 Ian 2019   •   21:39
Macron: Armata franceză va rămâne angajată în lupta contra grupării jihadiste Stat Islamic

Forţele franceze vor rămâne angajate în lupta contra grupării jihadiste Stat Islamic (SI), în pofida retragerii forţelor americane din Siria, a anunţat joi preşedintele Franţei, Emmanuel Macron.


Şeful statului francez a salutat rolul jucat de Forţele Democratice Siriene (SDF), conduse de kurzi, care se tem de o posibilă invazie a armatei turce în zona lor autonomă de facto din nordul Siriei după plecarea trupelor americane.

SDF şi alţi aliaţi au ''jucat un rol major în luptele victorioase contra terorismului islamist'', a spus Macron, care a pledat cauza SDF în discuţiile avute cu preşedinţii american şi rus, Donald Trump şi Vladimir Putin.

Ankara consideră SDF drept o extensie a Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), organizaţie inclusă de Turcia, Uniunea Europeană şi SUA pe lista organizaţiilor teroriste.

''Lupta contra Statului Islamic încă nu s-a încheiat'', a avertizat Macron în faţa membrilor unui detaşament militar francez de la Toulouse (sudul Franţei).

''Retragerea aliatului nostru SUA din Siria nu trebuie să ne abată de la obiectivul nostru strategic: eradicarea Daesh (acronimul în arabă al Statului Islamic) prin deposedarea acestei organizaţii teroriste de orice breşă teritorială şi prin prevenirea revitalizării sale'', a subliniat preşedintele Emmanuel Macron.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Macron stat islamic franta