x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Macron afirmă că „terorismul islamist” este în creștere în Europa, toate statele sunt în pericol

Macron afirmă că „terorismul islamist” este în creștere în Europa, toate statele sunt în pericol

de Redacția Jurnalul    |    17 Oct 2023   •   18:15
Macron afirmă că „terorismul islamist” este în creștere în Europa, toate statele sunt în pericol
Sursa foto: Hepta

Emmanuel Macron, președintele Franței, a declarat, marți, că „Europa se confruntă cu o creștere a terorismmului islamic și este în pericol”, potrivit Reuters.

Europa asistă la o creștere a „terorismului islamist” și toate statele sunt amenințate, a declarat marți, președintele francez Emmanuel Macron, în timpul unei vizite în Albania, după uciderea de către islamiști al unui profesor în Franța și a doi suporteri suedezi de fotbal în Belgia.

„Am văzut-o din nou ieri la Bruxelles. Toate statele europene sunt vulnerabile și, într-adevăr, există o revenire a terorismului islamist”, a declarat Macron după discuțiile cu premierul albanez Edi Rama, la Tirana.

În acest context, autoritățile din Franța au decis, luni, ridicarea nivelului de alertă la gradul cel mai înalt - „urgență atentat”, pe întreg teritoriul francez, în urma atacului terorist din Arras, în care un profesor a fost ucis.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: Emmanuel Macron terorism ISLAM