x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Macron: Visul lui Putin este de a "demola" Uniunea Europeana!

Macron: Visul lui Putin este de a "demola" Uniunea Europeana!

03 Sep 2018   •   09:27
Macron: Visul lui Putin este de a "demola" Uniunea Europeana!

"Il respect pe Vladimir Putin si sunt unul dintre cei care considera ca, impreuna cu Rusia, trebuie sa construim o noua arhitectura de securitate - avem nevoie de o astfel de discutie comuna cu Moscova. Dar visul lui Vladimir Putin este de a demola Uniunea Europeana", a declarat presedintele Frantei, Emmanuel Macron.

 

Intervievat de postul suedez de televiziune SVT, Macron a subliniat ca nu vede viitorul Suediei in afara sistemului european de valori. 

Moderatoarea emisiunii i-a relatat presedintelui francez despre o incident petrecut la un post de radio local, unde liderului Partidului democrat i s-a propus sa aleaga intre Putin si Macron. Politicianul a refuzat sa raspunda. 

"Cred ca asta spune multe. Inseamna ca acest lider nu stie care este ordinea valorilor si care sunt interesele politice. Asta inseamna ca acest om nu poate face diferenta intre o tara precum Franta, care respecta drepturile omului, care este membru UE, etc, si presedintele altei tari nu foarte dezvoltata in chestiunea drepturilor omului. Rusia nu poate deveni model pentru Suedia", a concluzionat Macron. 

 

 

 

×