x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Mafia pariurilor, implicată în Premiile Nobel?

Mafia pariurilor, implicată în Premiile Nobel?

de Mediafax    |    09 Oct 2011   •   08:47
Mafia pariurilor, implicată în Premiile Nobel?

Un procuror anticoruptie suedez a anuntat ieri ca analizeaza zvonurile privind o scurgere de informatii referitoare la laureatul Premiului Nobel pentru Literatura, devenit marele favorit al pariorilor cu putin timp inainte de anuntul oficial, relateaza AFP.

Procurorul Alf Johansson a afirmat ca vrea sa stabileasca "daca a existat o scurgere de informatii in schimbul unei sume de bani, de exemplu".

"Vom analiza circumstantele (...) Vom revedea datele Academiei suedeze si ne vom informa despre functionarea sistemului de pariuri", a adaugat el.
Johansson a insistat insa asupra faptului ca procuratura nu a deschis o ancheta oficiala, ci doar strange informatii.

Poetul suedez Tomas Transtromer a inregistrat o crestere spectaculoasa a cotei la pariuri in Suedia, cu putin timp inainte ca Academia sa il anunte, joi, drept laureat al Premiului Nobel pentru Literatura. Pe site-ul de pariuri britanic Ladbrokes, cota sa a crescut de la 13 la 1 in cursul diminetii la 1,66 la 1 inaintea anuntului oficial, iar presa suedeza a invocat o posibila scurgere de informatii de la Academia suedeza.

Un purtator de cuvant al filialei suedeze a Ladbrokes a declarat ca nu a mai fost inregistrata niciodata o schimbare atat de brusca a preferintelor pariorilor.

×