x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Maia Sandu se întâlnește cu Volodimir Zelenski la Kiev

Maia Sandu se întâlnește cu Volodimir Zelenski la Kiev

27 Iun 2022   •   14:46
Maia Sandu se întâlnește cu Volodimir Zelenski la Kiev
Sursa foto: Hepta

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, se află astăzi într-o vizită de lucru la Kiev. Ea are programată și o întrevedere cu omologul ucrainean, Volodimir Zelenski.

„Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, se află astăzi, 27 iunie, într-o vizită de lucru la Kiev”, anunță președinția Republicii Moldova.

Pe parcursul zilei, ea va vizita localitățile Borodeanka, Bucea și Irpen, și va avea o întrevedere cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

Aceasta spune că a văzut case arse, blocuri distruse de rachete și chiar locul unor morminte comune din Bucea. „Viitorul Ucrainei este în lumea liberă, în marea familie europeană”, spune aceasta.

„Am văzut cu ochii mei case arse din temelie, blocuri de locuit distruse de rachete, spitale, magazine și grădinițe făcute ruine de atacurile artileriei rusești, în Borodeanka și Irpin. Am văzut și locul unor morminte comune din Bucea, unde au fost îngropați zeci de oameni împușcați în timpul ocupației acestui orășel de către armata rusă. Este o tragedie greu de pus în cuvinte. De patru luni, Ucraina, țara noastră vecină și prietenă, trăiește în război”, a scris Maia Sandu pe Facebook.

Ea susține că Moldova este alături de poporul ucrainean și că viitorul Ucrainei este în marea familie europeană.

„Republica Moldova a condamnat din prima zi agresiunea militară a Rusiei împotriva Ucrainei și chemăm comunitatea internațională să facă totul pentru a restabili pacea, pentru a investiga și pedepsi crimele nejustificate, comise în acest conflict. Suntem alături de curajosul popor ucrainean, care luptă pentru libertatea sa și pentru libertatea Europei. Viitorul Ucrainei este în lumea liberă, în marea familie europeană”, a adăugat președintele Republicii Moldova.

×
Subiecte în articol: maia sandu kiev zelenski