x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Malaezia va cere Națiunilor Unite să trimită trupe de menținere a păcii la locul prăbușirii zborului MH17

Malaezia va cere Națiunilor Unite să trimită trupe de menținere a păcii la locul prăbușirii zborului MH17

27 Sep 2014   •   17:38
Malaezia va cere Națiunilor Unite să trimită trupe de menținere a păcii la locul prăbușirii zborului MH17
Malaezia va cere Națiunilor Unite să trimită o forță de menținere a păcii în estul Ucrainei pentru a le permite investigatorilor să ajungă din nou la locul prăbușirii avionului Malaysia Airlines care efectua zborul MH17, a declarat sâmbătă un înalt oficial, transmite DPA.

"Vom cere ONU să acționeze imediat", a afirmat ministrul transporturilor, Liow Tiong Lai, citat de agenția națională de știri Bernama.

"Regretăm atitudinea guvernului ucrainean, care încă nu și-a respectat promisiunea de a face în așa fel încât echipa de investigatori să intre în zonă în siguranță", a adăugat el.

"Acum este momentul ca ONU să acționeze, nu doar prin discuții", a afirmat ministrul.

Joi, premierul malaezian Najib Razak nu a primit un calendar concret din partea premierului ucrainean Arseni Iațeniuk privind posibila revenire a echipei multinaționale de investigatori.

Najib i-a spus lui Iațeniuk, într-o întrevedere în marja Adunării Generale a ONU de la New York, că locul prăbușirii rămâne o zonă periculoasă din cauza bombardamentelor rebelilor proruși, în pofida acordului de încetare a focului în vigoare de la 5 septembrie.

O echipă de anchetatori din Malaezia, Australia și Olanda încearcă să intre din nouă în zonă pentru a recupera și alte resturi ale victimelor și pentru a aduna probe suplimentare privind prăbușirea.

Avionul Malaysia Airlines, la bordul căruia se aflau 298 de persoane, zbura de la Amsterdam la Kuala Lumpur când s-a prăbușit în estul Ucrainei la 17 iulie după ce a fost lovit de o rachetă.  

×
Subiecte în articol: malaezia