x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Manuscris SECRET al lui Einstein, descoperit RECENT. Ce credea savantul despre NAŞTEREA UNIVERSULUI (VIDEO)

Manuscris SECRET al lui Einstein, descoperit RECENT. Ce credea savantul despre NAŞTEREA UNIVERSULUI (VIDEO)

27 Feb 2014   •   09:24
Manuscris SECRET al lui Einstein, descoperit RECENT. Ce credea savantul despre NAŞTEREA UNIVERSULUI (VIDEO)

Un manuscris neobservat timp de câteva decenii de către de oamenii de ştiinţă a dezvăluit că Albert Einstein a dezvoltat o teorie alternativă la ceea ce este cunoscută acum drept Teoria "Big Bang". Savantul a înaintat ipoteza conform căreia Universul s-ar fi extins în mod constant şi dintotdeauana, scrie Huffington Post.

Big Bang-ul este modelul cosmologic care explică condițiile inițiale și dezvoltarea ulterioară a Universului. Termenul de Big Bang se referă la ideea că Universul s-a extins de la o singularitate primordială fierbinte și densă acum aproximativ 13 miliarde de ani.

Teoria "Big Bang este modelul care explică apariția materiei, energiei, spațiului și timpului, altfel spus a existenței Universului. Această teorie încearcă să explice de ce universul se extinde permanent încă de la apariția sa, și de ce pare a fi uniform în toate direcțiile.

În anii '20, astronomul american Edwin Hubble a descris Universul ca fiind în continuă extindere. El a pornit de la ideea că la începuturi, cu circa 13,7 miliarde de ani în urmă, Universul încă nu exista. Ceea ce a existat a fost doar un punct de o natură cu totul specială, o așa-numită singularitate, ceva fără dimensiuni dar cu o energie infinită. La momentul "zero" acest punct a ieșit din starea lui de singularitate și și-a manifestat uriașa energie printr-o inimaginabilă explozie, Big Bang-ul, care mai continuă și în ziua de azi.

Spre sfârşitul anilor '40, astrofizicianul britanic Fred Hoyle a argumentat că spaţiul s-ar putea extinde în mod constant şi dintotdeauna, acest lucru fiind posibil prin adăugarea continuă de materie nouă, cu particule elementare apărând spontan din spaţiu. Apoi particulele ar fuziona, formând galaxii şi stele, iar acestea ar apărea la momentul perfect pentru a ocupa locul liber creat de expansiunea spaţiului. Universul lui Hoyle a fost mereu infinit, aşadar dimensiunea lui nu se schimba pe măsură ce se extindea. Se afla într-o "stare constantă".

Munca recent descoperită a lui Albert Einstein, scrisă în 1931, aminteşte de o teorie dezvoltată de Hoyle în urmă cu 20 de ani. Einstein a abandonat destul de repede ideea, dar manuscrisul dovedeşte ezitarea sa continuă de a accepta că Universul a fost creat în timpul unei singure explozii. Manuscrisul descoperit recent arată că Einstein descria în principiu aproximativ aceeaşi idee, dar mult mai devreme.

"Pentru ca densitatea să fie constantă, noi particule de materie trebuie să se formeze în mod continuu", a scris el. Se presupune că documentul a fost creat în timpul unei călătorii în California în 1931.

×