x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Marea Britanie anunţă asistenţă militară "majoră" destinată Ucrainei

Marea Britanie anunţă asistenţă militară "majoră" destinată Ucrainei

24 Mar 2022   •   08:11
Marea Britanie anunţă asistenţă militară "majoră" destinată Ucrainei

Marea Britanie va anunţa, cu ocazia summiturilor NATO şi G7 programate joi la Bruxelles, un nou set "major" de măsuri în materie de asistenţă militară pentru Ucraina.

Noile măsuri vor include livrarea a 6.000 de rachete, precum şi asistenţă financiară în valoare de 25 de milioane de lire sterline (33 de milioane de dolari) pentru armata ucraineană, a comunicat miercuri seară Guvernul de la Londra. Marea Britanie a furnizat deja armatei ucrainene 4.000 de rachete antitanc.

Guvernul britanic a anunţat deja asistenţă economică şi umanitară în valoare de 400 de milioane de lire sterline (528 de milioane de dolari) pentru Ucraina, în contextul invaziei militare ruse.

În plus, Guvernul Boris Johnson va furniza 4,1 milioane de lire sterline (5,5 milioane de dolari) grupului media BBC World Service, "pentru contracararea dezinformării în Rusia şi în Ucraina", şi va oferi susţinere "financiară şi politică" investigaţiei Curţii Penale Internaţionale (CPI) privind cazuri de crime de război comise în Ucraina.

"Preşedintele Vladimir Putin suferă deja un eşec în Ucraina. Poporul ucrainean s-a dovedit a fi extraordinar de curajos în apărarea patriei, în contextul unei agresiuni militare neprovocate", a afirmat, miercuri seară, premierul Boris Johnson, conform unui comunicat citat de CNN.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: marea britanie ucraina