x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O femeie de 100 de ani muncește șase zile pe săptămână: Secretele longevității sale

O femeie de 100 de ani muncește șase zile pe săptămână: Secretele longevității sale

de Redacția Jurnalul    |    05 Iul 2024   •   18:45
O femeie de 100 de ani muncește șase zile pe săptămână: Secretele longevității sale
Sursa foto: Medical Insights Hub

Mariam Todd, o femeie de 100 de ani din New Jersey, SUA, continuă să meargă la muncă șase zile pe săptămână, emanând vitalitate și iubind ceea ce face. Aceasta a dezvăluit secretele longevității sale, subliniind importanța unei diete sănătoase și a unei vieți active.

Activitatea profesională a centenarei

Mariam lucrează la magazinul de mobilă fondat de unul dintre părinții săi în 1929. Pe lângă serviciu, ea gătește, conduce și se implică în numeroase activități zilnice. În ciuda vârstei înaintate, Mariam nu consideră că munca ei este un efort, ci o plăcere. Mama ei a fost un exemplu pentru ea, lucrând până la peste 80 de ani și trecând în neființă la biroul său.

„Nu pot spune că lucrez când îmi place ceea ce fac. Mama mea a fost la fel. De fapt, ea a murit aici, în birou, făcându-și treaba. Așa că mi-am spus că dacă asta este voia lui Dumnezeu pentru viața mea, așa să fie”, a declarat Mariam Todd pentru Ladbible.

Dieta sănătoasă a lui Mariam Todd

Mariam pune accent pe o alimentație echilibrată, cultivând o mare parte din legumele pe care le consumă, precum roșii, castraveți, dovlecei și ardei. Singura conservă pe care o consumă este varza murată, iar farfuria ei este mereu plină de culori. Nu consumă alcool sau alimente fast-food, iar dulciurile preferate sunt cele cu ciocolată neagră.

De peste trei ani, Mariam nu a mai fost la medic, considerându-se sănătoasă și mulțumită de dieta sa bogată în nutrienți esențiali.

„Încerc să mănânc bine, să dorm bine și să trăiesc bine”, a subliniat ea.

Astfel, Mariam Todd demonstrează că vârsta este doar un număr, iar pasiunea pentru ceea ce faci și un stil de viață sănătos pot contribui semnificativ la o viață lungă și împlinită, potrivit Spynews.

×
Subiecte în articol: Mariam Todd