x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Marijuana este reclasificată oficial drept drog mai puțin periculos, într-o mișcare istorică a agenției americane antidrog

Marijuana este reclasificată oficial drept drog mai puțin periculos, într-o mișcare istorică a agenției americane antidrog

de Redacția Jurnalul    |    01 Mai 2024   •   09:45
Marijuana este reclasificată oficial drept drog mai puțin periculos, într-o mișcare istorică a agenției americane antidrog

Oficialii americani în domeniul drogurilor vor redefini marijuana ca un drog mai puțin periculos.

Cinci surse anonime au declarat marți pentru Associated Press că Drug Enforcement Administration (DEA) va propune schimbarea marijuanei de pe Lista 1, care are cel mai mare potențial de abuz, la Lista 3, alături de ketamină și unii steroizi anabolizanți.

Potrivit Daily Mail, propunerea, care va fi revizuită de Biroul de Management și Buget al Casei Albe (OMB), ar recunoaște că marijuana are un potențial mai mic de abuz decât unele dintre cele mai periculoase droguri ale națiunii, cum ar fi heroina și MDMA.

Asta însă nu înseamnă că marijuana va fi legalizată pentru uz recreațional.

Mișcarea vine în ciuda dovezilor că aproape 300 de copii au murit din cauza faptului că părinții au consumat marijuana în ultimul deceniu, 95 incluzând violență extremă.

DEA clasifică drogurile în cinci categorii în funcție de probabilitatea de a fi abuzate. Drogurile din Lista 1, în care se încadrează în prezent marijuana, au cea mai mare șansă de abuz și „potențialul de a crea dependență psihologică și/sau fizică severă”.

Alte droguri din Lista 1 includ heroina, LSD-ul, ecstasy și MDMA.

Medicamentele din Lista 2 includ Vidocin, cocaina, metamfetamina, oxicodonă, fentanil și Adderall. Medicamentele actuale din Lista 3 sunt ketamina, unii steroizi anabolizanți și testosteron.

Lista 4 include Xanax, Valium și Ambien, printre altele, iar cel mai puțin periculos, Lista 5, includ medicamente pentru tuse cu mai puțin de 200 de miligrame de codeină, cum ar fi Robitussin AC și medicamentul pentru artrită Lyrica.

Drogurile din Lista 3 sunt încă substanțe controlate și fac obiectul unor reguli și reglementări, iar persoanele care le comercializează fără permisiune ar putea în continuare să fie urmărite penal.

Măsura vine după ce președintele Joe Biden a cerut o revizuire a legii federale privind marijuana în octombrie 2022 și a decis să grațieze mii de americani condamnați pentru posesie. El a cerut, de asemenea, guvernatorilor și liderilor locali să ia măsuri similare pentru a șterge condamnările privind marijuana.

„Cazierele judiciare pentru consumul și deținerea de marijuana au impus bariere inutile în calea angajării, a locuinței și a oportunităților educaționale”, a spus Biden în decembrie. „Prea multe vieți au fost distruse din cauza abordării noastre eșuate față de marijuana. Este timpul să îndreptăm aceste greșeli.

×
Subiecte în articol: marijuana