x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Mario Draghi şi-a prezentat demisia, dar rămâne premier interimar

Mario Draghi şi-a prezentat demisia, dar rămâne premier interimar

21 Iul 2022   •   11:30
Mario Draghi şi-a prezentat demisia, dar rămâne premier interimar
Sursa foto: Agerpres

Premierul Italiei, Mario Draghi, şi-a prezentat demisia, joi dimineaţă, cu ocazia întâlnirii cu preşedintele Sergio Mattarella, dar va rămâne la conducerea Guvernului interimar până la organizarea alegerilor parlamentare anticipate, în septembrie sau octombrie.

Premierul tehnocrat Mario Draghi s-a prezentat joi dimineaţă în Camera Deputaţilor, unde era programat un vot de încredere pentru Guvernul său, dar a cerut suspedarea şedinţei.

"În contextul votului de aseară din Senat, cer suspendarea şedinţei pentru a merge la preşedintele Republicii să îl anunţ decizia mea", a declarat Mario Draghi în Camera Deputaţilor.

Imediat după aceast anunţ, Mario Draghi a mers la Palatul Quirinale şi l-a anunţat pe preşedintele Sergio Mattarella că demisionează, informează agenţia ANSA. Acum, Draghi are o întrevedere cu preşedintele Senatului, Elisabetta Casellati.

Conform cotidianului La Repubblica, Mario Draghi i-a semnalat preşedintelui Sergio Mattarella intenţia de a rămâne prim-ministru interimar până la organizarea alegerilor parlamentare anticipate, la sfârşitul lunii septembrie sau începutul lunii octombrie, şi până la formarea viitorului Cabinet guvernamental.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: mario draghi