x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Marx, Engels şi mareşalul Tito, zugrăviţi în IAD

Marx, Engels şi mareşalul Tito, zugrăviţi în IAD

01 Feb 2014   •   14:09
 Marx, Engels şi mareşalul Tito, zugrăviţi în IAD

Filozofii germani Karl Marx şi Friedrich Engels (foto), alături de fostul conducător al Iugoslaviei comuniste Iosip Broz Tito se regăsesc pictaţi pe o scenă reprezentând pescari în infern pe fresca unei biserici ortodoxe din Muntenegru.

' Marx, Engels şi Tito personifică răul în Balcani şi în mod global', a declarat pentru AFP părintele Dragan, superiorul Bisericii Învierii unde se află fresca.

Pe aceasta, Tito în uniforma lui albă de mareşal şi cei doi filozofi, ideologii de frunte ai comunismului, sunt alungaţi în iad.

Preotul, care nu a dezvăluit identitatea autorului acestei fresce, a subliniat că nu este pe deplin mulţumit de modul în care el a reprezentat iadul.

'El (autorul) nu ar trebui să judece în numele bisericii, cine este sortit iadului sau raiului', a spus părintele Dragan.

La Ostrog, una dintre cele mai celebre mănăstiri din ţară datând din secolul al XV-lea, Adolf Hitler, Lenin şi Tito sunt pictaţi împreună şi reprezintă trădători pe o scenă dedicată lui Iuda, informează Agerpres.



 

 

×