x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Parchetul suedez confirmă că a fost deschisă o anchetă pentru viol împotriva lui Kylian Mbappé

Parchetul suedez confirmă că a fost deschisă o anchetă pentru viol împotriva lui Kylian Mbappé

de Redacția Jurnalul    |    15 Oct 2024   •   16:15
Parchetul suedez confirmă că a fost deschisă o anchetă pentru viol împotriva lui Kylian Mbappé

Parchetul suedez a confirmat marți dimineață că a fost deschisă o anchetă pentru viol, în urma vizitei lui Kylian Mbappé la Stockholm. Potrivit cotidianelor suedeze Aftonbladet și Expressen, ancheta îl vizează direct pe căpitanul echipei Les Bleus. Jucătorul calificase acuzația drept „fake news”.

Marți dimineață, parchetul suedez a confirmat că este în curs o anchetă pentru „viol”, confirmă și francezii de la L’Equipe. Ancheta este în legătură cu evenimentele care au avut loc în centrul orașului Stockholm, după ce Kylian Mbappé și anturajul său au vizitat capitala suedeză, fără a preciza însă cine este anchetat. În comunicatul său de presă, parchetul a confirmat că a fost depusă o plângere pentru evenimentele care au avut loc pe 10 octombrie.

La rândul lor, ziarele suedeze sunt mai precise. Aftonbladet, care dezvăluise luni deschiderea unei anchete fără a face legătura cu jucătorul, a publicat marți dimineață un articol în care se afirmă că liderul echipei Franței este autorul presupuselor fapte, care au avut loc joi într-un hotel din centrul orașului și care au făcut obiectul unei plângeri.

Luni seara, ziarul Expressen a fost primul care l-a făcut pe căpitanul Franței subiectul anchetei pentru viol, afirmând că acesta este un „suspect rezonabil”, cel mai scăzut nivel de acuzație în sistemul judiciar local.

Luni, Mbappé a calificat aceste acuzații drept „știri false” într-o postare publicată pe rețeaua de socializare X. Anturajul său a emis o declarație prin care a negat ferm orice implicare. Târziu în seară, aceiași apropiați au mai declarat pentru AFP că nu aveau cunoștință de nicio plângere împotriva vedetei.

 

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: mbappe viol anchetă stockholm