x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Medicii, ULUIŢI. Ce au descoperit neurologii americani în creierul unui bărbat i-a FASCINAT de-a dreptul (VIDEO)

Medicii, ULUIŢI. Ce au descoperit neurologii americani în creierul unui bărbat i-a FASCINAT de-a dreptul (VIDEO)

19 Apr 2013   •   10:52
Medicii, ULUIŢI. Ce au descoperit neurologii americani în creierul unui bărbat i-a FASCINAT de-a dreptul (VIDEO)

Oamenii de ştiinţă au reuşi să rezolve misterul unui bărbat de 28 de ani care s-a născut cu o afecţiune din cauza căreia, în mod normal, ar trebui să fie orb. Este vorba despre "achiasma optică", adică lipsa încrucişării căilor nervoase optice. Potrivit specialiştilor, bărbatul poate vedea în ciuda acestei afecţiuni datorită modului în care creierul s-a adaptat, scrie Daily Mail.

Chiasma optica este incrucisarea cailor nervoase care transmit impulsurile luminoase de la retina catre zona corticala occipitala a creierului mare. Este situata la baza creierului putin deasupra fundului orbitelor, in vecinatatea glandei hipofize si a unor vase importante. Este o zona deosebit de importanta pentru functia vizuala, deoarece prin ea se asigura vederea in spatiu si coordonarea activitatii vizuale a ambilor ochi.

Neurologii americani din Boston au fost impresionati sa descopere cu ajutorul unor tomografii cum a reusit creierul barbatului sa se adapteze afectiunii. Scanarile creierului le-au aratat medicilor ca barbatul poate vedea pentru ca exista o incalecare a zonelor cerebrale ce corespund campului vizual stang si campului vizual drept.

×