x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Membru al executivului bavarez, chemat să răspundă unor acuzaţii de antisemitism

Membru al executivului bavarez, chemat să răspundă unor acuzaţii de antisemitism

de Redacția Jurnalul    |    27 Aug 2023   •   21:00
Membru al executivului bavarez, chemat să răspundă unor acuzaţii de antisemitism
Sursa foto: Hepta

Şeful executivului landului german Bavaria, Markus Söder, i-a cerut adjunctului său, Hubert Aiwanger, să răspundă în cel mai scurt timp acuzaţiei conform căreia în perioada în care era elev a fost responsabil pentru o broşură antisemită distribuită în interiorul şcolii, anunță DPA.

''Aceste acuzaţii pur şi simplu trebuie să fie clarificate acum, complet şi în mod public'', a spus Söder în marja unui eveniment desfăşurat în oraşul Augsburg.

Cotidianul Süddeutsche Zeitung, care a citat mai mulţi martori, a relatat că Hubert Aiwanger a distribuit un pamflet jignitor în anul şcolar 1987-1988, pe când era elev în Bavaria.

Potrivit publicaţiei citate, pamfletul era ironic în legătură cu lagărul de la Auschwitz, unde naziştii germani au ucis 1,1 milioane de oameni, marea majoritate dintre ei fiind evrei.

Comisarul guvernului german pentru antisemitism, Felix Klein, a subliniat că acuzaţia la adresa lui Aiwanger l-ar descalifica pe acesta, dacă ar fi adevărată.

''În cazul în care acuzaţiile sunt adevărate, domnul Aiwanger ar fi, în opinia mea, inacceptabil pentru funcţia de vicepremier al landului Bavaria şi pentru alte funcţii'', a declarat Klein pentru publicaţia Bild.

 

×
Subiecte în articol: executiv bavarez acuzatii antisemitism