x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Mercenari croaţi au luptat împotriva rebelilor libieni

Mercenari croaţi au luptat împotriva rebelilor libieni

30 Aug 2011   •   06:55

Rebelii libieni detin sute de prizonieri, inclusiv cetateni straini, a anuntat luni, la Geneva, un purtator de cuvant al Comitetului International al Crucii Rosii (CICR), citat de AFP.

"Avem indicii potrivit carora rebelii detin sute de prizonieri", a declarat pentru AFP Steven Anderson, purtator de cuvant al CICR.

"Multi dintre ei sunt straini", originari in special din Africa subsahariana, a adaugat el, fara a oferi alte detalii.

"Noi am vizitat intre 75 si 100 de prizonieri saptamana trecuta", a mai afirmat Anderson, precizand ca discutii "constructive" sunt in curs pentru cresterea numarului vizitelor.

Mohammed al-Allagy, responsabil cu problemele de justitie in Consiliul National de Tranzitie (CNT, structura politica a rebelilor), a dat asigurari ca prizonierii sunt tratati bine si a confirmat prezenta printre ei a unor mercenari, inclusiv croati.

"Prizonierii sunt bine tratati. Amnesty International si Human Rights Watch pot verifica. Cei care nu au comis crime vor fi eliberati dupa ce vor fi interogati. Ceilalti vor fi judecati", a declarat el. La Tripoli, "am arestat mercenari (straini), inclusiv 17 croati", a precizat el.

×